Registers Barbados, voorouders van Surinamers

Voor personen die voorouders hebben in Barbados is de data op Familysearch.org wellicht interessant. Er zijn diverse gegevens te vinden over de bevolking van Barbados in de 18e en 19e eeuw, zoals de doopregisters van Barbados in de periode 1739-1891.

Tussen de namen komen er ook een aantal namen voor die in Suriname haar sporen hebben achter gelaten. Wellicht hebben de personen uit de database een relatie tot de vrije immigranten die in de periode 1868-1872 naar Suriname zijn gekomen en zich aldaar hebben vermengd met de Surinaamse bevolking.

U zult namen tegenkomen als: Cadogan, Harris, White, Walcott, Green, Smith, Yard, Balfour, Rickett, Ricketts, Wilson, Bailey, Shepherd, Clarke, Faitt, Cameron, Nelson en Blackman.

Genealogische databases m.b.t. Barbados:


Raadpleeg de volgende databases indien u geinteresseerd bent in meer Caribbische gegevens:

In het nationaal archief in Suriname zijn de registers te vinden waarin de immigranten uit oa. Barbados staan vermeld met naam en toenaam en evt. arbeidscontract. Als u een indicatie heeft wanneer deze personen zijn aangekomen scheelt het zoekwerk. Ik heb helaas geen inventaris. De website van het landsarchief is uit de lucht in voorbereiding op de nieuwe website.

Daarnaast zijn er bij het CBB ook immigratieregister aanwezig. Centraal Bureau Burgerregistratie (CBB) van maandag t/m vrijdag 7.30-13.00 op het adres Coppenamestraat (nu J. Lachmonstraat) 170, Paramaribo, tel. 490340/499239.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s