Over mij



deniek-1281.jpg

Hallo, mijn naam is Denie. Ik heb een passie voor familiegeschiedenis die ik graag met u deel via deze blog. Veel leesplezier!

66 reacties op “Over mij”

  1. Beste Denie,

    First of all … uw site is interessant. Ik heb mij nooit bezig gehouden met Indonesia of mijn roots. Ik heb een tijdje geleden geprobeerd een stamboom onderzoek te doen, heb het ook vrij snel opgegeven. Het houdt op bij mijn grootouders. Hopelijk pak ik het gauw weer op.

    Zijn wij trouwens misschien geen familie?

    Groetjes en veel succes hiermee.

    Celine

  2. Ik bewonder je. Niet veel mensen van jouw generatie hebben belangstelling voor hun roots.

  3. Beste Denie ( wat een mooi onbekend naam )

    Enkele weken geleden heb ik de site hindostaanse database ondekt en sindsdien zoek ik alle
    namen die me iets zeggen over het verleden op. Zo heb ik mijn grootouders gegevens gevonden…immigranten uit india…en nu voel ik me een stuk rijker
    Ik besef dat het oude verloren is gegaan maar door verhalen die verteld zijn is er een geschiedenis onstaan
    Ik ben nu 44jr en ik heb enkele van mijn voorouders (contractarbeiders) gekend ( mijn ouders bezitten nog foto’s). Het is jammer dat de geschiedenis niet veel door verteld wordt hierdoor gaat er een grootstuk aan
    cultuurerfgoed verloren

    succes

  4. Beste Denie

    mijn nieuwsgierigheid is niet te houden.ik zou veel meer over de famile mora willen weten.we zijn namelijk op zoek naar onze roots in coronie.

    alvast bedankt en

    succes

  5. Beste Denie, ik heb heel veel bewondering voor dit werk dat je doet. Ik ben laatst nog naar het archief geweest en heb de volksstelling van 1921 bekeken. Net wat je schrijft, het is een nanie om wat te zoeken. Is het dan niet mogelijk om de namen op alfabet te zetten om de zoektocht te vergemakkelijken. Dit is zo interessant voor mij. Ik zou graag willen helpen, maar heb niet altijd tijd.
    De Heer zal je belonen om mensen zo te helpen. Ga zo door. You will be blessed.
    Henna Lie

  6. Ik zou graag meer willen weten over de geboorte dag,maand en jaar van de kinderen en klein kinderen van Adolf Christoffel Muntslag en Marcelina Menig uit plantage Overtoom te Para

    Edward

    groetjes

  7. Hi Denie, gewldig dat je dit doet. Ga zo door.
    De stamboom van mijn familie houdt ook op bij mijn grootouders.
    Familie Moehamad. Ik heb toevallig ook een buurman met precies dezlefde achternaam. Maar verder bkijft het daarbij. Vreemd of per ongeluk? Ik zou willen weten of familie moehamad ook nog voorkomt in Java, t.a.v. contractarbeiders uit Java.

  8. Dag Edward, er zijn meerdere mensen met deze stamboom van Muntslag en Menig bezig. Ik zal René Muntslag vragen contact met jou te nemen, zodat je wellicht verder kan komen.

  9. Dag Stefanie, bedankt. Voor zover ik weet hebben de ‘contractarbeiders’ een familienaam gekozen die losstaat van hun achtergebleven familie in Indonesië. Gewone Javanen in Indonesie hadden voor de jaren 40-50 alleen een voornaam en onder deze naam zijn ze naar Suriname vertrokken. Dit gold ook voor hun achtergebleven familieleden. Alleen de nakomelingen van radens en personen uit gemengd Europese voorouders hadden een familienaam – correct me if im wrong. Pas in de jaren 40-50 (ik heb de exacte datum niet bij de hand) moesten de Javanen en Hindoestanen in Suriname een geslachtsnaam kiezen, welke hun contractsnummer – die door de Burgerlijke Stand als familienaam gehanteerd werd – zou vervangen. De Javanen konden zelf een toepasselijke naam kiezen. De familie in Indonesie heeft vrijwel in dezelfde periode ook een achternaam gekozen (waarvan broers en zusters soms verschillende namen hebben gekozen) die mogelijk anders is dan de contractarbeider in Suriname. Dit maakt de zaak dus erg lastig. Men adviseert altijd terug te gaan naar de desa waar de familie vandaan komt (dit staat in het immigratiedocument van jouw grootouders) en daar met het verhaal en de foto’s de mensen en vooral de oudere mensen te vragen naar informatie. Volgend jaar ben ik van plan hetzelfde te doen en hoop verslag te kunnen geven. Succes!

  10. Beste Wijders,

    Ik zag dat u opzoek was naar de familie Mora in Coronie. Ik ben Mora geboren, maar draag nu mijn vaders naam (Banai). Mijn moeder heet Mora en mijn opa was van Coronie nl Marius Eugene Theodore Mora.

    Groetjes,
    Dominique

  11. hallo Denie,
    ik kom via via op jouw site terecht en kan de drang niet weerstaan je te vragen om informatie over mijn voorouders. Ik heb de naam van Embricqs in je lijst zien staan. Hoe en wat heb je van me nodig om mij die informatie te kunnen verschaffen?
    Alvast bedankt, R.van Embricqs

  12. hello, i can’t type dutch to well anymore. so i will write in english. im trying to dig up history on my family. My grandmother is thelma rechards. her parents were Alfred John Rechards and Gertrude Carolina Vambose. she aslo has brothers and sisters, Freddy, Hugo, Dora, Es, Yvonnie and few more. i wonder if you can help come up with some information on this. Aflred John Rechards parents were Adelina Falesdal and Joseph Rechards. Apparently they owned a rice plantation i think the name was Saramacca La Provjan. So the family seems to have come out of Saramacca. Any info will help.
    Thanks Vanessa

  13. Dannie,

    om verder te komen met mijn onderzoek zou ik graag toegang willen tot de census van 1921…..ik heb mij laten vertellen dat jij daar meer info over zou hebben. Ik zit niet in SU nog in EU land dus het zou eventueeel alleen over het net kunnen. Laat me weten of je daar een idee over en of voor mij hebt.

    Like what your doing…
    Marlon

  14. Hi Denie, ik ben op zoek naar de roots van mijn opa Alexander Veldbloem, geboren 8 juni 1898. Tot nu toe loop k overal vast. Zelfs het CBB in Suriname heeft alleen een blanco persoonskaart van hem. De archieven op internet scoren ook niet. Kun je verder helpen aub??
    Groetjes Patricia

  15. Beste Denie,

    Ik ga over 2 weken naar Indonesië in de hoop mijn moeders familie te vinden (migranten van Java – Suriname). Ben nog druk bezig met onderzoek, ik ga volgende week naar KIT en Nationaal Archief. Verder werk ik met Ninsee.
    Online heb ik de ouders van mijn oma en opa al gevonden en de huidige locatie van hun geboortedorpen.
    Ik vroeg me af of we konden mailen, misschien kunnen we elkaar helpen 🙂 Ik hoop iig te weten te komen waar mijn familie nu leeft, maar ik vrees dat ik daarvoor de registers in Indonesië moet hebben.

    Vriendelijke groet,

    Ghislaine

  16. Beste Denie,
    dank voor het geweldige werk dat u heeft verricht.

    hoe kan ik u benaderen om MIJN OOM te helpen bij het stamboom onderzoek van fam. GOEDE?

  17. Beste Marlon, ik heb u reeds gemaild een tijdje geleden heeft u mijn berichtje gezien? Zo niet dan stuur ik het nogmaals door. gr., Denie

  18. Hello Vanessa, thank you for writing me. Did you see the email I’ve sent to you? If not please let me know so I can send it again and help you with your research. Regards, Denie

  19. Beste heer Embricqs, Nogmaals dank voor uw bericht. Heeft u mijn bericht ontvangen? Ik heb u in april geantwoord. Mocht u het niet gekregen hebben laat het dan gerust weten, dan stuur ik het nogmaals toe. gr., Denie

  20. Beste A.R.Haltman, bedankt voor uw bericht. Ik geloof niet dat uw stamboom ergens te vinden is, maar u kunt wel informatie vinden om deze op te maken. Neemt u eens een kijkje op deze website http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00341/q/zoekterm/haltman/q/comments/1. Dit zijn de slaven die de naam Haltman gekregen hebben. Kijkt u ook eens naar de familieberichten en krantenadvertenties in de collectie van de Koninklijke Bilbiotheek via http://kranten.kb.nl.

  21. O Denie, nu begrijp ik waarom ik niet verder kom met de achternaam Karimin. De grootouders van mijn vrouw zijn ver voor 1840 baar Suriname gekomen. Op de documenten van het Rijksarchief van de immigranten, zie ik dat de vader op een gegeven moment van naam is veranderd. Dat was, uit mijn hoofd, ergens in de jaren 50 van de vorige eeuw. Dat klopt met jouw verhaal dat Javanen een achternaam moesten hebben. De vader van mijn vrouw was geboren op Meerzorg , dus hij was al in Suriname. De moeder van mijn vrouw is echter met één van de laatste boten met haar broertje en ouders naar Suriname gekomen, Zij heten Mangoenpawiro. Mijn schoonmoeder is afgelopen 18 november helaas overleden. Haar broer leeft nog en weet nog wel verhalen uit hun kinderjaren te vertellen. Hij woont in Kampong Baroe, in Saramacca

  22. Dag Bert, misschien kunt u dan de opa van uw vrouw in de immigratieregisters terugvinden en zo toch nog een stapje verder te komen. Groet, Denie

  23. Beste Denie,

    Heel hartelijk bedankt voor wat ik dank zij jou heb kunnen vinden.
    Ik zit ergens hopeloos mee vast kan ik je mailen?

    vriendelijke groet Marjolijn

  24. ik dank u voor de surinaamse kranten op kb.nl zo heb ik mijn moeders overlijdens bericht gevonden [ik heb mijn moeder niet gekend was een baby toen ze stierf]

  25. Middels een zoek actie via Google kwam ik op uw website terecht. Ik was op zoek naar wat informatie over de Papa stam voor een artikel op mijn website over Afrikaanse stammen.

    Ik zal een link naar uw website op mijn website plaatsen daar ik de informatie van essentieel belang vindt voor jong en oud.

    mvg

    Web Admin
    Tama-Re Sma Sani
    http://www.getyours-it.nl

  26. Patrik goede dag, Enkele maanden geleden stuurde ik je een mail, maar daar heb ik nooit een antwoord over de zoekactie die je starten vernomen.   Vriendelijke groet,   JABRIJO Administratie Bc, Jane F. Biekman Preventieve budgetbegeleiding, Mentor en Beschermingsbewind 

    2521 VE Den Haag, The Netherlands T: 0(31) 06-15 39 32 28  | 06-37 15 91 43 | 00-597 75 22 694 E: jbiekman@yahoo.com  F: http://www.jane.biekman@facebook.com   L: http://www.linkedin.com/pub/jane-biekman/29/123/a39 KVK nummer 27315553

  27. Beste Denie Kasan. Ik wil graag de cursus stamboomonderzoek volgen, maar kan niet op de vastgestelde data aanwezig zijn. Enkele van mijn geïnteresseerde vrienden kampen met hetzelfde probleem. Is het mogelijk dat u voor Flevoland een cursus organiseert in 2015? We denken minimaal 15 deelnemers te kunnen werven. Aangezien ik geen telefoonnummer of e-mailadres van u heb kunnen achterhalen, stel ik deze vraag op deze manier. Ik hoor graag van u.
    Vast bedankt en vriendelijke groet.

  28. Beste mevrouw Antonius, hartelijk dank voor uw bericht. Ja dat kan, ik heb u zojuist een bericht gestuurd via de email. Groet,Denie

  29. Beste Denie,

    Ik heb gelezen dat je in 2009 gestart bent met het digitaliseren van de volkstelling 1921 in Suriname. Zijn deze gegevens al online te raadplegen ?

  30. Vanessa Naarden…Vambose Moet volgens Van Bosé zijn.
    Zoek ook onder die schrijfwijze en succes.

  31. Dag Denie,
    Geweldig wat je allemaal doet!
    ik heb kopieën van een aantal overlijdensakten aangevraagd (het betreft Paramaribo). Kun je me zeggen hoe lang de afhandeling van een dergelijke aanvraag duurt?
    Ik zie je reactie met belangstelling tegemoet.
    Met vriendelijke groet,
    Wilma B.G.M. van der Meijden

  32. Hallo Denie,

    zou jij zo snel mogelijk contact op kunnen nemen met het Stadsarchief Amsterdam.

    Met vriendelijke groet,
    Marieke Mak
    Stadsarchief

  33. Dag Denie,
    mijn complimenten ..
    al enige jaren ben ik bezig met het uitzoeken van mijn familie stamboom en vooroudergegevens
    en van een persoon die omstreeks 1840 geboren is , lukt hetme maar niet om de ouders te vinden
    Ik woon in Nederland, ben wegens chronische ziekte aan huis gebonden en krijg jammer genoeg geen medewerking uit Suriname,
    zou jij -of iemand anders die dit leest- me misschien kunnen helpen aan geboorteaktes en of overlijdensakte??
    en als het kan , wat zijn de kosten hieraan verbonden??
    graag hoor ik zsm van je ,
    met dank,
    Mildred M

    ((omg ik wist niet dat het drukken op de F betekende dat ik met mijn facebookaccount reageerde
    maar voor alle zekerheid mijn emailadres
    mildorea@hotmail.com))

  34. Beste mijnheer Denie,

    ik vind het nogal vreemd dat in ineens dit soort post, waarin u de vragen van ANDEREN BEANTWOORD

    omdat ik u zelf enkele maanden geleden om hulp heb gevraagd, bij het uitzoeken van mijn voorouders lijn,

    ik vroeg toen notabene ook, wat u service me zou kosten.

    een tijdje daarna kreeg ik een bericht van ontvangst van u, maar heb daarna NOOIT MEER IETS VAN U VERNOMEN !!

    u BEGRIJPT dus mijn verbazing nu,

    hoop ik

    want jammer genoeg zie ik u vragen van ANDEREN beantwoorden,

    maar wat is er dan met mijn vraag gebeurd >>?

    geen interesse >>?

    Ik zou het graag alsnog willen weten,

    de beste wensen en success

    Mildred Mungroop

    ________________________________

  35. Beste Mildred Mungroop, bedankt voor uw reactie. Het ligt niet aan uw vraag of aan u. Ik heb op dit moment 351 reacties openstaan die ik nog moet modereren. Dit zijn reacties die op mijn blogs zijn binnengekomen, die ik eerst moet nalezen voordat ze geplaatst kunnen worden. Sommige berichten zijn niet geschikt voor plaatsing, andere bevatten gegevens van nog levende personen. In die gevallen reageer ik via een email. Een plaatsing van een reactie of een reactie van mijn kant kan dus even op zich laten wachten. Bedankt voor uw geduld.

  36. Beste Denie,

    ik ben op zoek naar een recente plantagelijst van Suriname, maar ook eigenlijk naar een stamboom van de achternaam Wolff. Op Internet kan ik veel plantagelijsten (met de eigenaars) vinden van vroeger, maar ik zoek eigenlijk de meest recente.

    Ik hoop dat u mij een stuk op weg kunt helpen. Ik hoor het graag van u.

    Mvg,

    Juuls

  37. Goededag ik ben op zoek naar de overlijdings akte van mijn grootouders.ze zijn in su overleden .maar heel gedoe om die te krijgen …kunt u mij helpen

  38. Beste Denie,
    Mijn naam is Angeline Dias. Ik ben sinds kort begonnen met een stamboom over mijn vaders familie.
    Maar ik kom niet verder dan mijn grootmoeder Mary de Souza getrouwd met Francis Dias. hadden 5 kinderen samen 3 zoons en 2 dochters. Als het goed is zijn mijn grootouders niet in Suriname geboren. Maar waar dan wel dat weet ik niet. Van mijn oma weet ik dat zij 2 of 3 broers had die met mijn overgrootvader in Demerara woonden. Daar zouden zij een winkel hebben. De winkel heette “Bookers”. Over de moeder van mijn grootmoeder weet ik ook niets. Over mijn grootvader de heer Dias weet ik alleen dat wat ik van oudere Surinamers hebt gehoord, hij zou een winkel gehad hebben in stoffen en dat hij “Pa Contant” werd genoemd omdat hij niets op de pof gaf. Zou jij mij verder kunnen helpen. Waar kan ik zoeken en hoe? Nou Denie ik hoop op een snelle reactie.
    Met vriendelijke groet,
    Angeline

  39. Beste Sandra, de overlijdenakten van Paramaribo zijn op microfiche te raadplegen bij het Centrum voor Familiegeschiedenis (CBG). U hoeft geen afspraak te maken. De bronnenzaal van het CBG ligt aan aan het Prins Willem-Alexanderhof 22 in Den Haag, dat is naast het Centraal Station. Zie http://cbg.nl/bezoek-contact/bronnenzaal.

  40. Hallo heeft u informatie over de families Elmzoon, Rentin. Liesdek en TerHaar die in Paramaribo gewoond hebben? Het gaat om Frederik A. Elmzoon 1866-1948, Johanna H. Rentin 1874-1946, Juliana E. Liesdek 1914-?, Jacquelina E. Plak 1869-1950 en haar man Johan Marius Ter Haar 1873-?. Alvast bedankt.

  41. @ Angelo Elmzoon

    Volgens mij zijn wij familie van elkaar. Frederik A. Elmzoon en Johanna H. Rentin zijn mijn overgrootouders. Naar wat voor informatie bent u op zoek?

  42. Wat apart zij zijn ook mijn overgrootouders. Mijn opa is Alex Elmzoon geboren in 1908 en overleden in 1995. Ik zou graag willen weten wie de ouders/voorouders zijn van Frederik A. Elmzoon en van Johanna H. Rentin. Alvast bedankt.

  43. Hallo Denie, het volgende is misschien interessant voor je volgers: Cynthia Ferrier komt in Tiel (Gelderland) een lezing geven over Surinaamse genealogie en vrouwelijk DNA.

    De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) organiseert in het kader van het thema voor ‘De maand van de geschiedenis’ op 19 september een symposium over de afstamming van de ‘Nederlandse’ vrouw. Dat wil zeggen de vrouwen die nu in Nederland wonen, of die nu uit de klei, de zandgrond of kampong in Insulinde of de plantage in Suriname komen. Meer info op de website DNAinTiel.nl. Ook de relatie tussen de Joodse landgenoten en hun mtDNA komt aan de orde.

    Ook stamboomonderzoek, of met een mooi woord genealogie, of familiegeschiedenis, is erg lang een HIJ gedreven onderzoek geweest naar de mannelijke, persoonlijke geschiedenis. Dat willen we met dit symposium doorbreken door de nadruk te leggen op het specifiek vrouwelijke mtDNA Heeft u een mtDNA haplogroep, dan zijn de migratieroutes beschikbaar.

    Er zijn slechts 230 plaatsen beschikbaar en de zaal wordt steeds voller. Wacht dus niet met aanmelden.

    Meer info: http://dnaintiel.nl

  44. wat een goed streven! Woonden we maar in de buurt van Tiel, dan kwamen we zeker!
    Veel succes!

  45. Beste Denie,
    Prachtige site. Mijn man komt ook uit de familie Van der Meer. Daar zou ik graag meer van weten. Kunnen we mailen?

  46. Beste Denie,
    Geweldige website! Heel goed en mooi werk! Dank je wel hiervoor.
    Wanneer is het weer mogelijk om via jou geboorteakten te kunnen aanvragen?
    Groetjes,
    Aida

Plaats een reactie