Lezing Cynthia McLeod ‘Hoe duur was de suiker’

Zondag 19 april aanstaande om 14.30 uur zal schrijfster Cynthia McLeod een lezing geven over de geschiedenis van de joodse plantages in het Suriname van de 17e en 18e eeuw. Dit evenement zal gehouden worden in het Joods Historisch Museum in Amsterdam, in het kader van de tentoonstelling ‘Joden in de Cariben‘.

Locatie: Joods Historisch Museum
Toegang: Gratis op vertoon van uw entreebewijs
voor het Joods Cultureel Kwartier
Aanmelden gewenst: evenementen@jhm.nl
Aanvang: 14.30 uur

 

Cynthia Mc Leod werd met haar debuutroman Hoe duur was de suiker uit 1987 in een klap beroemd. In deze historische roman schrijft Mc Leod met veel kennis en gedrevenheid over de bloeitijd van de suikercultuur in de periode 1765-1779 en laat zij haar lezers kennismaken met de vaak vergeten geschiedenis van de joodse plantages en de positie van de slaven binnen de Surinaamse koloniale maatschappij. Met meer dan 125.000 verkochte exemplaren werd Hoe duur was de suiker? het meest succesvolle boek uit de Nederlands-Surinaamse literatuur. De schrijfster ziet het als haar missie om geschiedenis via historische romans onder de aandacht van een groot publiek te brengen.

Cynthia Mc Leod schreef naast Hoe duur was de suiker? nog vier andere historische romans die merendeels het thema slavernij hebben. Tijdens haar lezing in het Joods Historisch museum zal de schrijfster ingaan op de geschiedenis van de joodse plantages in het Suriname van de 17e en 18e eeuw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s