MyHeritage en FamilySearch kondigen samenwerking aan

Als de doden meetellen dan heeft MyHeritage meer profielen dan Facebook! (namelijk 2,5 miljard profielen) Vandaag kondigde het bedrijf een samenwerking aan met de grootste genealogie-organisatie ter wereld FamilySearch. De samenwerking betreft een uitwisseling van technologie met historische records.
MyHeritage en FamilySearch kondigen samenwerking aan
MyHeritage zal haar geavanceerde technologieën als Smart Matching en Record Matching beschikbaar stellen aan FamilySearch.

Middels Smart Matching zullen FamilySearch gebruikers hun stambomen kunnen vergelijken met de stambomen van andere gebruikers van beide netwerken, om zo op zoek te gaan gebruikers met dezelfde voorouders. Deze technologie heeft wereldwijd voor vele succesvolle familieontdekkingen en herenigingen gezorgd. Record Technologie is een techniek waarmee alle namen in een stamboom automatisch met historische documenten en genealogische gegevens (zoals kranten, gegevens van geboorte, huwelijk, overlijden ed.) worden vergeleken. Gebruikers krijgen hiermee ontdekkingen gepresenteerd die het automatisch systeem heeft gedaan. Dit scheelt vele handmatige zoekopdrachten.

Archief van Familysearch in de granieten kluis

Archief van Familysearch in de granieten kluisFamilySearch zal haar historische records met MyHeritage delen. Hierdoor krijgt MyHeritage miljarden genealogische gegevens bij hun al enorme database van 4 miljard records. De nieuwe gegevens betreffen zowel historische records (waaronder Nederlandse) als een miljard stamboomprofielen. De website van de Mormonen, zoals leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste dagen ook wel worden genoemd, heeft meer dan 1 miljoen leden wereldwijd.

U kent het verhaal achter de geslachtsnaam van de Russische Aszkenasische familie Surinamer/Zurinamer toch? Ik zal er een keer een blog aan wijden.

U kent het verhaal achter de geslachtsnaam Surinamer/Zurinamer toch? Ik zal er een keer een blog aan wijden.

Zoeken in SuperSearch, de historische database van MyHeritage is gratis, maar het bekijken van de volledige zoekresultaten van sommige collecties vereist een data-abonnement. Andere collecties zoals de Nederlandse begraafgegevens van Online-begraafplaats.nl , familieberichten en Find-A-Grave.com zijn gratis. De historische gegevens van FamilySearch zullen in de loop van dit jaar worden toegevoegd aan MyHeritage.

Geavanceerd zoeken in SuperSearch

Geavanceerd zoeken in SuperSearch

Wist u dat FamilySearch ook Braziliaanse immigratiekaarten heeft, waar vele Surinamers (met foto!) in voorkomen..

Zie voor meer informatie over de samenwerking tussen MyHeritage en FamilySearch de blogpost van MyHeritage of het volledige persbericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s