Archieven Suriname en India gaan samenwerken

indiase vlagIn de toekomst zullen medewerkers van het Nationaal Archief Suriname (NAS) door een samenwerkingsovereenkomst met India, trainingen kunnen volgen op archiefgebied. Ook India zal profiteren van kennis die er over archivering in Suriname beschikbaar is. Dit is het resultaat van een Memorandum of Understanding (MOU) die het NAS en het Nationaal Archief van India vandaag (dk:21.12.2012) hebben getekend.

De instellingen zullen samenwerken op het gebied van het archiefgebeuren en het beheer van documenten. Namens het NAS en het Nationaal Archief van India hebben respectievelijk de nationale archivaris Rita Tjoen Fooh en professor Mushirul Hasan de MOU getekend, meldt de voorlichting van Binnenlandse zaken (Biza).

Onderdirecteur Personeelsbeleid van het ministerie van Biza, Earl Tokarijo die bij de plechtigheid aanwezig was gaf aan, dat de beide landen niet alleen een stukje geschiedenis met elkaar delen, maar dat ook een groot deel van de Surinaamse bevolking zijn roots terugvindt in India. “Beide landen zijn bewaarders van historisch erfgoed wat belangrijk is bij het promoten van het historische bewustzijn en de identiteitsvorming van de mens. De samenwerking met India kan op dit stuk van groot belang zijn”, zei hij.

Bron: Starnieuws.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s