Familiebenamingen in het Sranantongo (enquête)

Door het (digitaal) ontsluiten van steeds meer Surinaaamse bronnen vinden steeds meer Surinaamse familie-onderzoekers meer informatie over hun voorouders en kunnen daarmee meer generaties toevoegen aan hun stamboom. De noodzaak voor het benoemen van deze personen neemt hierbij toe.

Momenteel bestaat er een beperkt aantal benamingen voor verwanten in het Sranantongo. Sommige benamingen ontbreken, zoals de benaming voor nicht(je) of oudvader en overige voorouders en andere worden uitgedrukt in meerdere woorden.

Ik heb een uitgebreide lijst opgesteld van familiebenamingen in het Sranantongo om de huidige benamingen uit te breiden en vast te leggen. De lijst bevat de benamingen van voorouders tot in de 10e graad (11 generaties), de benamingen van nakomelingen tot in de 20e graad en van overige verwanten tot in de 10e graad. Dit is handig als naslagwerk bij genealogisch onderzoek of het vastleggen van een familiegeschiedenis of boek in het Sranantongo. Maar minstens net zo goed bedoeld ter verrijking van het Sranantongo.

Aan de hand van de uitkomst van deze enquête wil ik mijn opgestelde lijst van uitgebreide familiebenamingen in het Sranantongo toetsen en indien nodig verbeteren, voordat deze officieel wordt uitgegeven.

De enquête is hier te vinden:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEYzZnZvUXJ3ektoX0g2cFFUUlZvaEE6MQ

Uw deelname wordt erg gewaardeerd.

Bij voorbaat dank!
Groet, Denie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s