Uitnodiging Stamboomtentoonstelling S.S.G. van 3 juli t/m 28 september 2012 in Almere Haven


De Stichting voor Surinaamse Genealogie nodigt u uit voor de reizende stambomententoonstelling die dit jaar in de maanden juli tot en met september onder meer met een signeersessie van dr. Cynthia Abrahams (Dobru) in Avanti, centrum voor diversiteit en emancipatie, in Almere (Kerkgracht 4, 1354 AL Almere Haven). Avanti is dagelijks geopend van 09.00 – 13.00 uur.

In deze tentoonstelling worden de waardevolle bijdragen van onder meer de families Pengel, Terzol/Terzool en Pinas tentoongesteld onder de vlag van de Stichting. Speciaal voor deze tentoonstelling zal ook de stamboom van de Surinaamse dichter Dobru beschikbaar zijn.

Zoals u van ons bent gewend, zijn er ook twee genealogische spreekuren in deze periode waar u in de gelegenheid wordt gesteld vragen te stellen over uw onderzoek en van gedachten te wisselen met actieve donateurs.

Spreekuur 8 september, van 13.00 – 17.00 uur
Tijdens dit spreekuur lopen naast de gebruikelijke vrijwilligers ook de donateurs Denie Kasan en Kimberly Emanuels rond om de stambomen Terzol/Terzool en Akrum nader toe te lichten. Zij kunnen u verder handige tips geven voor uw eigen onderzoek.

Spreekuur 22 september van 13.00 – 17.00 uur
Tijdens dit spreekuur is dr. Cynthia Abrahams aanwezig met haar boek Robin ‘Dobru’ Raveles: Surinamer, Dichter, Politicus. 1935-1983. Wan Bon – Wan Sranan – Wan Pipel. Dit boek handelt over haar promotieonderzoek en de hieruit resulterende biografie over de Surinaamse dichter Dobru. Het boek is te koop en mw. Abrahams is bereid gevonden in dit spreekuur exemplaren te signeren.

Kinderen
Voor kinderen in de leeftijd van 6 – 12 kan er in de mini-workshop Mijn eigen stamboom gewerkt worden aan een eigen stamboom. De mini-workshop wordt uitsluitend verzorgd op de spreekuren 8 september en 22 september a.s.

Notabene: in de omgeving is het gratis parkeren.
Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: bussen 1 en 3

Zie voor meer informatie over de S.S.G. hun website www.surinaamsegenealogie.nl

Advertentie

Een gedachte over “Uitnodiging Stamboomtentoonstelling S.S.G. van 3 juli t/m 28 september 2012 in Almere Haven

  1. Ik ben 8sept. geweest en vond het leuk. De opvang en de hulp die je wordt geboden proficiaat. Hoewel ik niet veel info heb kunnen krijgen was ik toch tevreden. Niet vergeten die informatie jaartelling 1921 voor mij te mailen aub. Maar ga zo door. Lukt het me dan ben ik de 22e weer aanwezig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s