Geslaagde konmakandra S.S.G.

Ik kijk terug op een geslaagde konmakandra van de Stichting Surinaamse Genealogie (S.S.G). Het was erg leuk om familieleden, vrienden, bekenden en geïnteresseerden te zien. De reacties van iedereen was erg positief en ik wil iedereen bedanken voor hun komst.

Om 10.00 uur gingen de deuren open en stroomden de mensen binnen. De fototentoonstelling vertoonden prachtige huwelijksfoto’s voorzien van persoonlijke verhalen gemaakt door de inzenders. mogelijk gemaakt door Magda, Chandra, Kimberly, Helen en ik.

Mensen maakten een praatje en namen plaats in de presentatieruimte. De opkomst was erg groot er moesten extra stoelen worden bijgezocht en de ruimte zat goed vol. Naar schatting zaten 150 mensen klaar voor de presentaties. Helen Wijngaarde was dagvoorzitter en opende de konmakandra, Pieter Bol, voorzitter van de SSG, vertelde over de geschiedenis van de stichting en het verloop ervan, het hele team achter de stichting en de konmakandra werd bedankt.

Chandra Doest, beheerder van de website van de SSG en lid van de werkgroep nam de website van de stichting door en vertoonde de lustrum-dvd die alle donateurs zullen ontvangen.

Mijn presentatie ging over het gebruik van internet voor Surinaamse genealogie. Ik gaf een aantal tips voor het gebruik van zoekmachines om zo relevante genealogische zoekresultaten naar voren te halen, ging in op nieuwe beschikbare online bronnen, besprak sociale media en sloot af met een stukje over privacy op het internet.

Onderstaand treft u mijn presentatie aan, mochten er vragen zijn laat gerust een bericht achter.

Na mij was dhr. Deryck Ferrier aan het woord en sprak over Duitsers die naar Suriname waren vertrokken, een uitermate boeiend verhaal, waar ik graag meer over wil weten. Het liep een beetje uit waardoor wij om 13:00 aan de lunch konden beginnen.

Na de lunch was het tijd voor de workshops en wel Aldfaer, Familysearch en Family Tree Builder van MyHeritage door mijzelf. De stichting had verwacht dat de meeste mensen naar de workshop van Familysearch zouden gaan en kende hen de grootste ruimte toe, echter de drukstbezochte workshop was die van Family Tree Builder. In totaal namen circa 75 mensen deel aan de workshop, er werden nuttige suggesties gedaan, er werd gediscusieerd en verteld.

Om 16:00 liep de dag ten einde, er werd nog nagepraat en contactgegevens uitgewisseld. Ik kijk terug op een geslaagde dag. Op de website van de SSG zullen binnenkort de foto’s van de konmakandra te zien zijn.

2 gedachtes over “Geslaagde konmakandra S.S.G.

  1. Ik kreeg laat het bericht binnen vd kommakandra. Ik wilde
    ook bij de kommakandra zijn. Maar ik wil ook graag weten bij welke
    sites en zoekmachines ik moet zijn voor info. Sites waarover je heb gehad bij de kommakandra.
    Bedankt voor je mails en hoop wat van je te horen. Joany

  2. Denie,
    Ik vind het zo jammer dat dit zo ver van mijn woonplaats af was. Is de presentatie van dhr. Deryck Ferrier ook op de één of andere manier te beluisteren of op papier te krijgen? Ik heb familie-belang bij het verhaal van die Duitsers in Suriname, want mijn betovergrootvader was er één van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s