Vele historische foto’s uit Suriname

Een aantal weken geleden kwam ik op Flickr waar ik ontelbaar veel foto’s had bekeken van het Militair Hospitaal van Suriname.
Ik weet nog dat ik iedere foto, stuk voor stuk bestudeerde gezien ik weet dat mijn betovergrootmoeder daar ook gelegen had. Blijkbaar was ik daarna diep in slaap gevallen en de foto’s vergeten.

Vandaag kreeg ik van een nicht de tip om te kijken naar velen historische foto’s uit Suriname welke het Surinaams Museum op Flickr heeft gezet. Eureka wederom! Ditmaal niet alleen foto’s van het Militair Hospitaal, er staan ook foto’s op waarbij de personen erop geidentificeerd zijn, zelfs van mijn familie de Samsons uit Suriname.

Fotoarchief Stichting Surinaams Museum - Plantage Marienburg

Er is een serie van foto’s rond 1930 waarbij de dames pronkte in hun beste Charleston jurkjes met bolhoed en al. Geslaglegd haar met ruikers en djarusu sturu.
Een gran tangi naar het Surinaams Museum die deze prachtige foto’s met ons via deze weg deelt. Gezien er vele foto’s zijn waarvan de personen niet geindentificeerd zijn zou ik u allen willen oproepen een opmerking te plaatsen onder de foto’s aldaar, mocht u de personen herkennen. Ik zal hier ook een rubriek aanmaken en deze foto’s vermelden om het gemakkelijker te maken.

Mocht u ook oude foto’s hebben welke ver terug gaan in de tijd, deel ze met ons en zet uw verhaal erbij.

Fotoarchief Stichting Surinaams Museum

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 gedachtes over “Vele historische foto’s uit Suriname

  1. Hi Yvette, jij hier 🙂 Ik heb niet verder gekeken dan mijn neus lang is en was zo enthousiast. Toen ik erachter kwam heb ik de tekst aangepast en las jouw reactie. Dank je!

  2. Hallo mensen ik heb een dringend verzoek. Mijn oma, Unette Wooter Starke is al jaren en jaren op zoek naar een foto van haar moeder, mevrouw Adolfina Amalia Starke (waarschijnlijk gestorven in 1942 door een tragisch ongeluk). Al zolang zijn we op zoek naar een foto van mevrouw Adolfina Amalia Starke, maar helaas. Zij werkte in de keuken van een militaire basis (naam Kampement?) in Suriname. Het was een forse, lange vrouw met groot haar en lichte ogen. Wie o wie kan mij helpen aan een foto van haar????? Ik hoor het graag. Bedankt. Imelda Wiebers.

  3. Hallo allemaal
    mijn moeder Coxey Roline van de Ven-Hupsel is op zoek naar oude foto,s van de wanicastraat en de gemenelandsweg rond 1930

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s