Agenda: “Sonny Boy de film 27 januari as.”

Het bijzondere waargebeurde verhaal van ‘Sonny Boy’ geschreven voor Annejet van der Zijl is verfilmd en gaat 27 januari aanstaande in premiere.

Annejets derde boek, Sonny Boy, was haar eerste over de levens van totaal onbekende mensen. Maar dat stond het succes niet in de weg – integendeel: al meteen na de publicatie in 2004 bleek dit waargebeurde liefdesverhaal jong en oud aan te spreken. Sindsdien groeide het boek uit tot wat in de uitgeverswereld een ‘megaseller’ wordt genoemd. Inmiddels zijn er alleen in Nederland al meer dan 300.000 exemplaren van verkocht en is het boek aan de 28ste druk toe. Daarnaast is Sonny Boy in allerlei talen vertaald, voor diverse prijzen genomineerd, en is het nu verfilmd door regisseuse Maria Peters. De première van wat een van de grootste en meest ambitieuze Nederlandse speelfilms van de laatste jaren lijkt te worden is gepland op 27 januari aanstaande.

Het verhaal
Rond 1920 ontmoet de Hollandse Rika Van der Lans in Den Haag de jonge zwarte Surinaamse student Waldemar Nods. Rika heeft zich net losgerukt uit haar verstikkende huwelijk en wordt halsoverkop verliefd op de voorname Waldemar. De prijs voor hun liefde is hoog; jarenlang moet Rika vechten om het contact met haar kinderen te kunnen herstellen. Maar Rika en Waldemar weten van aanpakken en bouwen samen een nieuw bestaan op. Ze openen een pension aan zee en voeden hun zoon Waldy of “Sonny Boy” op. Tot de Tweede Wereldoorlog hun bestaan voorgoed overhoop gooit.

Interview Waldy Nods
Nova heeft bijna 6 jaar geleden een interview gehouden met Waldy Nods waarin zij o.a. terug gaan naar zijn ouderlijke huis in Den Haag. Naast de mooie familiefoto’s krijgt u een eerste getuigen verslag van Waldy Nods zelf.

Sonny Boy hervindt zijn ouders. Foto: Documentaire Nova 12-01-2005

2 gedachtes over “Agenda: “Sonny Boy de film 27 januari as.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s