Op zoek naar…

Over wie zoekt u meer informatie?
Plaats hier uw oproep, zodat ik of iemand anders kan reageren.

Ga naar beneden en reageer.

Let op! Plaats hier geen gegevens over levende personen. Alleen over personen die 100 jaar of eerder zijn geboren.

Zoekt u iemand die mogelijk nog in leven kan zijn stuur mij dan een email via denie(at)live.nl.

71 gedachtes over “Op zoek naar…

 1. Ik zoek meer informatie over mijn familie Bouwer uit Suriname. Gelieerde families zijn Kent, Rillen en Coronel. Alle informatie is welkom.

 2. Waw, heel mooi idee Denie!!! Ik juich het heel erg toe en waarschijnlijk nog velen met mij. Bedankt voor ’t initiatief!

  Ik ben op zoek naar:
  1. Info over de ouders van mijn paternale grootvader. Hijzelf heette Henny Caesar Rodrigues en was omstreeks 1900 geboren. Het meeste dat ik erover weet is dat zijn vader ook Rodrigues heette en zijn moeder Bush.

  2. Info over de ouders van mijn paternale grootmoeder. Zij heette Renette Elisabeth Hijmans (of Heijmans) en ook zij was omstreeks 1900 geboren. En het meeste dat ik hierover weet is dat haar vader ook Hijmans heette en haar moeder Burside.

  Ik zal heel erg dankbaar zijn voor elk stukje informatie!

 3. Ik zoek E.A. van Praag dochter of zoon van Marcus Samson van Praag.
  Leefde rond 1885 in Paramaribo, daarna Boston,Massachussetts,USA

 4. Ik zoek gegevens van Eli van Praag.
  Zoon van Salomon van Praag, geboren Boston, USA
  Eli was rond 1890 vioce consul van USA in Paramaribo.
  Was hij getrouwd (kinderen??). Is hij in suriname overleden ?

 5. Ik zoek de kinderen van Archibald Henry Francis Kennedy.
  Het zijn er zes (drie jongens en drie meisjes)
  Allen geboren in Suriname tussen 1845 en 1859
  Van de meisjes heb ik :
  Annette Caroline Kennedy getrouwd met Bueno Bibaz (geb 23 jan 1853)
  Dorothea J Kennedy
  Caroline Mary Kennedy getrouwd met Rumling (geb 18 nov 1859)
  Zij was de jongste en is mijn overgrootmoeder

 6. Ik ben op zoek naar eventuele nakomelingen van Jan Mathijs Schussler (geb 1832 Kampen – ovl 1868 suriname) en Johannes Jacobus Schussler (geb: 1833 Randwijk – ovl ?). Zij waren twee van de 8 kinderen van Johannes Mathijs (1795-1945) en Christina Menge (1808-1845) die tot de groep die op 25 juni 1845 vanuit nederland in suriname aankwamen.

 7. Hallo Denie,

  Met veel plezier en interesse lees ik al geruime tijd je blog. Ik zou heel graag meer willen weten over de lijn van mijn grootmoeder, Eleonora Brunst. Zij was getrouwd met Adolf Simson, geb. 1904. Mijn grootmoeder is rond 1920 geboren. Alle informatie is zeer welkom.

  Hartelijke groeten,
  Ilse

 8. ik ben opzoek naar mijn voorouders fam gill Suriname
  heeft iemand informatie graag zou ik dat willen weten
  omdat ik een stamboomonderzoek ben begonnen.
  arllenegill74 hotmail

 9. ik ben opzoek naar mijn voorouders fam gill Suriname
  heeft iemand informatie graag zou ik dat willen weten
  omdat ik een stamboomonderzoek ben begonnen.

 10. ik ben op zoek naar mijn verleden, het gaat over de famillie van de veer. het verleden over louis van de veer en zijn moeder marlena of marlene van de veer. de vader van louis heette van zijn achternaam gonzalves en is suriname uitgezet terug naar madeira (portugal)wegens zijn geweldadige levens stijl.wie o wie kan mij hierover nog info geven.

 11. ik ben op zoek naar het verleden van de fam smees.mijn oma was julliette smees. haar vader was de enigste chineese schoenmaker in paramaribo.het zijn chinezen met de achternaam smees maar het blijkt dat er toen d`r tijd een foutje met het opschrijven van de achternaam op het stadhuis in paramaribo

 12. Ik ben opzoek naar mijn de familienamen “Vorm” en “Eenvoud / Enkelvoud”.

  ben al enkele tegengekomen bij de volkstelling van 1921 en op de site van Vrij van Slavernij, maar zit nu vast.

  Alle hulp is welkom!

 13. Ik ben op zoek naar informatie over de namen Herbert, Belliot, Wisch, Stauffe(n) en Heime(n)/Heyme. En alle verwante families.

  Alvast bedankt.

 14. Aan: Shari, die op zoek is naar info over de familienamen “Vorm” “Eenvoud / Enkelvoud”. Stuur me een mailtje op sonmarro@yahoo.com, dan stuur ik je een paar oude krantenknipseltjes. Groetjes, Sonja

 15. Aan Rolf Bosman, die op zoek is naar info over Eli van Praag, geboren 1850 te Paramaribo etc… op de website http://www.tamarindetree.com/genealogy/index.php is er aardig wat informatie over genoemde personen. Je moet wel gebruikersrecht aanvragen via de site-owner. Alle info hoe je dat moet aanpakken vindt je op genoemde website. Succes ermee!!!

 16. Ik ben opzoek naar afstammelingen (familie) van mijn overgrootvader (van moeders kant een van de eerste chinezen in Suriname). Zijn naam ? Wong A Soy getrouwd met Elsabeth Bornet…wie heet ook Bornet?
  en naar afstammelingen van Durepee en Damour en Henry voorouders van vaders kant.
  Alvast bedankt

 17. Ik zoek naar informatie over mijn vaders(wijlen) vader, die Bradley hete.
  Van waar die naam(mensen) afkomstig zijn .
  Ik zou het zeer opprijs stellen als er wat uit de bus komt.
  alvast bedankt

 18. Hallo familie Gill,
  Waar google allemaal niet goed voor is! Toevallig zie ik dat jullie op zoek zijn naar familieleden of de familiehistorie.
  Mijn oma was Mabel Gill, ik wil heel graag meer over haar weten, ik heb haar vaag in mijn herinnering ik was 8 jaar toen ze overleed. Ik zou jullie heel graag willen spreken, mijn vader is Lyonell Raymond, hij leeft helaas niet meer.
  Vriendelijke groeten,
  Lucia Raymond

 19. Hallo,

  Ik ben op zoek naar gegevens, datums etc. van de familie van willem van Heydoorn en Carolina Geertruida Woisky (woiski ?)gewoond hebbende in Suriname, later waarschijnlijk verhuist naar Curacau.

 20. Ik ben op zoek naar informatie over de familie Olieberg
  Het enige aanknooppunt dat ik heb is:

  Constantia Gerhardina Olieberg
  Geboren: 9 maart 1867 en overleden 22 november 1954
  zij is gehuwd geweest op 16 augustus 1905 met:
  Philip Marius Stadwijk
  geboren: 8 mei 1871 en overleden 1 oktober 1948

  Wie waren de ouders van Constantia Gerhardina Olieberg en had ze nog broers/zusters?

 21. @Rolf Bosmans:

  David Juda van Praag, geeft de geboorte van Semuel Carel aan welke geboren is op 04.07.1855 en overleden op 31.03.1909 te PRB.
  Bron: Geboorteregister Suriname 1855, folio 169

 22. @Mireille

  Bendt Holter, weduwnaar van Constantia Paulina Olieberg, is op 70 jarige leeftijd overleden op 18.06.1938 te PRB. Hij was de zoon van Carolina Holter.
  Bron: Overlijdensindex DK Paramaribo, folio 554

 23. Hallo allemaal,

  Ikwil meer te weten komen over het verleden van mijn schoonmoeder. Zij heet Ondunk van haar achternaam. Het enige wat ik weet is dat haar vader Eugene heet en van Suriname kwam. Hij was schipper en is zo in Nederland terecht gekomen. Ook schijnt hij nog een broer te hebben die in omgeving Rotterdam (ook als schipper) is gestrand. Eugene heeft in Amsterdam een vrouw ontmoet en heeft daar kinderen mee gekregen. Waaronder mijn schoonmoeder Eleonora. Dat gezin is uiteen gevallen en de kinderen kwamen allemaal ergens anders terecht. Mijn schoonmoeder weet eigenlijk niets van haar familie in Suriname en de Surinaamse mensen die ik ken, kennen geen Ondunk in Suriname. Wat mijn schoonmoeder wel weet, is dat er een verband zou zijn met de naam Samson. Tevens ben ik benieuwd waar de naam Ondunk vandaan komt, iemand heeft mij ooit vertelt dat het te maken heeft met de slaven op het schip, onder het dek, of un dock……

  Dan rest er nog een vraag van mij, mijn schoonmoeder is dus een halfbloed en zij is getrouwd met een Nederlandse man die de naam ter Borgh draagt. Nu is dit een naam die veel voorkomt in Suriname. Weet iemand of de naam ter Borgh in Nederland een link heeft met de naam ter Borgh in Suriname??

  Ik hoop dat iemand reageert, zodat ik mijn schoonmoeder nog iets kan vertellen over haar roots!
  nicole@terborgh.com

 24. Ik ben op zoek naar Hilda Oemapersad. Ik heb met haar op begin jaren 60 op de ULO-school aan de Zinniastraat gezeten. Zij heeft gewoond en/of nog woont aan de Kwattaweg.

 25. Wie weet waar de naam Alberg vandaan komt? Mijn Opa was Frederik Alberg. Hij was getrouwd met Johanna Amalia Vlinder.

  Kan iemand mij ook vertellen waar de naam Vlinder vandaan komt?
  Ik kom die naam namelijk ook nergens meer tegen.

  Gr Brenda

 26. Kan iemand mij helpen met opsporen naar Hilda Oemapersad, gewoond hebbende (of nog steeds) aan de Kwattaweg omgeving (of voor) project Welgelegen van af Paramaribo, tussen de 2e en de 3e rijweg.

 27. Ik vraag me af van wie de moeder van Henry Clarice een afstammeling is. Mijn grootvader hete n.l. ook Wong A Soy.

  Julia

 28. Hallo, zeer verrast eindelijk een reactie te krijgen. Mijn moeder was de kleindochter van de Eerste Chinees Wong A Soy die in Suriname aankwam. haar moeder was een dochter van die Opa Wong A Soy, getrouwd met Elisabeth Bornet. Er zijn meerdere kinderen uit dat huwelijk geboren.
  Kun je me je mail adres sturen, de mijne staat hierboven.

  Misschien kunnen we zo achter nog meer familie leden komen.

  groetjes

  Clarice

 29. @Clarice & Julia

  Uit de kiezerslijst van 1949
  *Wong a Soy geboren 00.00.1890
  *Wong a Soi geboren 00.00.1900
  *Wong a Soy, Jacques Michel William, geb. 28.06.1904
  *Wong a Say, Emanuel Eduard Alexander, geb. 22.09.1896

  Uit de Volkstelling 1921
  Bornet, E., geb. 1888, verbleef destijds a/d Koninginnestraat 2 te Paramaribo (R.K. Ziekenhuis)

 30. Oh, my God….dank je wel….heel erg bedankt. Ik zal dit zeker opnemen in mijn lijstje.

  Wong A Soy, Jacques Michel William geb. 28.06.1904 lijkt mij de oud oom van mijn moeder. Hij is in china opgevoed, sprak vloeiend chinees en takki takki. Ik heb hem een keer gezocht en gevonden bij de chinezen die in een straat (ben de naam vergeten) hun zaken hadden in Paramaribo en onze communicatie liep een beetje stroef aangezien ik toen geen van beide talen beheerste. De namen Jacques en Michel komen heel veel voor in de familie.

  Bornet, E geb. 1888 ik vermoed dat zij een afstammeling is van de E.Bornet die ik zoek. Als Jacques haar zoon is dan was zij 16 toen hij geboren werd, dat is een beetje te krap, aangezien Jacques oudere broers en zussen had en ja, dan was ze heel erg jong.

  Maar ik ben al super blij met deze info. Nogmaals, heel erg bedankt.
  Clarice

 31. Hallo allen,

  als de Jacques Michel William Wong A Soy is degene is die ik denk dat hij is….hij had kinderen…waarvan ik twee namen ken….Beate en Nolda. Wie een van hen kent wil die dan aan hen zeggen dat hun nichtje hen zoekt. Ik zou zo graag veel meer van die families willen wetenen kennis maken. Mijn moeder is jong uit Suri vertrokken en is zo enkele kontakten kwijt geraakt.

  clarice

 32. Hi Sonja,

  Uit de kiezerslijst van 1949:
  *Rodrigues, Henry Caesar geb. 22.10.1901
  *Rodrigues, Henny Theophilius geb. 26.04.1904
  *Rodrigues, Antonio geb. 06.07.1900
  *Rodrigues, Angelique Adèle geb. 05.07.1906
  *Rodrigues, geb. Hijmans, Rennete Elisabeth geb. 18.10.1894
  *Rodrigues, Rudolf Willem geb. 31.05.1893
  *Bush, Jan geb. 15.10.1876

  Uit de volkstelling 1921
  Bush, H.C., geb. 1901, verbleef destijds a/h Kerkplein te Paramaribo
  Bush, Jacoba A., geb. 1880, ovl. 1923, echtgenote van Noldus, verbleef destijds a/h Kerkplein te Paramaribo
  Bush, M.N., geb. 1863 Wagenwegstraat.

 33. Julia,

  De naam van mijn moeders moeders (mijn oma dus)was Elisabeth Cornelia Henriette Wong A Soy met Reinhard Gustaaf Adolf van Holt
  – Lena (kind van Reinier met een andere chinese vrouw)
  – Johanna Josepfina Renette van Holt (is mijn moeder geb. 1908))
  – Michel van Holt
  – Olga van Holt

 34. @Brian Ondunk,

  Zie hier http://www.nationaalarchief.nl/vrij-in-suriname/manumissies/database/engine/startup.asp (3 resultaten).

  1. Ondunk, Philida Adolphina
  slavennaam Filida geslacht V beroep Huisbediende eigenaar/vrijlater A. Louiszoon voor den vrijdom datum cautie onbekend bedrag cautie 0 datum borgtocht onbekend bedrag borgtocht 0 borgen onbekend aanmerkingen GR 31-10-62, no. 1204; geb. 1835; dochter van Anna

  2. Ondunk, Truitje Susanna Maria
  slavennaam Truitje geslacht V beroep Te jong eigenaar/vrijlater A. Louiszoon voor den vrijdom datum cautie onbekend bedrag cautie 0 datum borgtocht onbekend bedrag borgtocht 0 borgen onbekend aanmerkingen GR 31-10-62, no. 1204; geb. 1859; dochter van Philida Adolphina Ondunk

  3. Ondunk, Louisa Henriette Elisabeth
  slavennaam Louisa geslacht V beroep Te jong eigenaar/vrijlater A. Louiszoon voor den vrijdom datum cautie onbekend bedrag cautie 0 datum borgtocht onbekend bedrag borgtocht 0 borgen onbekend aanmerkingen GR 31-10-62, no. 1204; geb. 1861; dochter van Philida Adolphina Ondunk

 35. Ik ben op zoek naar een originele arbeidscontract/overeenkomst van javaanse immigranten in Suriname, in dienst van Levie S.M.
  contractcode AC1193 plantage Geyersvlijt ( Ben.Sur.)

 36. L.S.

  Ik ben op zoek naar de geboorte- huwelijk- en overlijdensakte van:
  Johanna Maria Ernestina Palthe Wesenhagen geboren te Paramaribo in 1883? Ook de geboorte- huwelijk- en overlijdensakteaktes van haar vader en moeder wil ik graag inzien;
  Johannes Christiaan Palthe Wesenhagen geb. 26-08-1860 en overleden 4-2-1890 te Paramaribo en van Anna Bernardina Wilhelmina Zaal.
  Weet iemand ook zijn beroep?

  ik hoor graag van u

  Ruud Wessels

 37. Hallo,
  Ik ben op zoek naar informatie over Christine Cornelia Zeegelaar.
  Geboren in Paramaribo in 1861.
  Overleden te Hilversum, augustus 1933.

  Maya

 38. Kinderen Archibald Henry Francis John Kennedy en Johanna Monroij
  Gehuwd rond 1835 Paramaribo
  Archibald geb 30 jun 1810 Lianarth, Wales, UK overl 12 okt 1863 Paramaribo
  Johanna geb 1818 Paramaribo overl 28 okt 1882 Paramaribo

  Inmiddels iets verder gekomen, via KB-surinaamse kranten

  1 Walter Henry Kennedy geb. sep 1837 Paramaribo
  Waarschijnlijk ongehuwd
  Leefde waarschijnlijk in British Guyana.
  2 Hugo Walter L Kennedy geb 18 jul 1839
  Getrouwd en twee kinderen (wanneer?, en wanneer kinderen geb ?)
  Leefde waarschijnlijk in British Guyana
  3 Henry Gerard Kennedy geb 1841 Paramaribo overl. 16 mrt 1888 Amsterdam
  Ongehuwd, was officier in Ned. Oost-Indië
  Heb zelfs een foto van hem (bron CBG0
  4 Francis F G Kennedy geb 1848 Paramaribo overl 19 jan 1898 Georgetown
  Getrouwd en twee kinderen (wanneer?, en wanneer kinderen geb ?)
  Leefde in British Guyana
  5 Anette Caroline (Anette Jacqueline) Kennedy geb 23 jan 1853 Paramaribo
  overl feb 1935 Paramaribo
  gehuwd op 4 aug 1880 Paramaribo met Ishak de Aron (Jacques) Bueno Bibaz
  Heb daar veel info over, behalve de exacte datum van overlijden.
  6 Dorothea J Kenned geb 1856 Paramaribo
  Ongehuwd? Overleden Waarschijnlijk Amsterdam
  7 George Kennedy geb 1857 Paramaribo

  8 Caroline Mary Kennedy
  Mijn Overgrootmoeder

  Wie kan mij verder helpen.

 39. Ben op zoek na de nazaten van Jacob van Praag
  Jacob van Praag geb rond 1830 overl ?
  getrouwd op 22 apr 1860 te Paramaribo met
  Deborah Castilho geb 19 apr 1840 Paramaribo overl 15 feb 1890 Paramaribo
  Dit echtpaar had voor zover bekend vier kinderen (dochter en drie zonen)

  Wie kan mij verder helpen

 40. Ik ben op zoek naar meer informatie over mijn grootmoeder Francis of Francine of Francina Bakboord geboren in Paramaribo Suriname op 21 oktober 1888.
  Wie kan mij verder helpen?

 41. Ben op zoek naar Theodorus Bosmans en zijn vrouw Adriana Helena Medina a Cohen

  Theodorus:
  geb 22 juni 1798 Rijsbergen, NB,Nederland overl. 20 juni 1840 Paramaribo, Suriname

  Trouwdatum onbekend( na 1823 en voor 1829 ??)

  Adriana : geen gegevens.

  Theodorus is op 8 aug 1823 naar Suriname vertrokken als Chirurgijn-Majoor 3e Klasse.
  Van 1825 tot 1829 Chirurgijn-Majoor 3e Klasse Stafbataljon Jagers nr 27 te Paramaribo.
  Van 1829 tot 1835 Chirurgijn District Neder-Nickerie
  Van 1835 tot 1840 Chirurgijn District Beneden Commewijne
  Van 1835 tot 1840 Eigenaar Grond Sommelsdijk met gebouwen gelegen scheiding Commewijne en Cottica.
  Op 16 dec 1835 Heelmeester Establissement de Beproefde Vriendschap aan de Commewijne

  Wie kan mij helpen met de geschiedenis van deze twee Establissementen aan de Commewijne (of is dit één dezelde Establissement ??)

  En ook aan de geschiedenis van de medische district posten in die tijd.

  Bij voorbaat dank.

 42. Ik ben op zoek naar mensen met de familienaam (of mensen afstammend van iemand met de familienaam) Indiaan, vooral als je weet dat die voorouder(s) op Bigi Poika of Matta geboren waren, maar in Paramaribo, aan de Grote Combéweg zijn opgegroeid in een gezin Hijmans.

 43. goeie dag,

  ik ben namelijk al jaren opzoek naar mijn opa Soewarno Kasanmoenadi. Hij was overleden in het jaar 1979 met een leeftij van 70 jaar. Helaas heeft mijn vader alle info en fotos kwijt van hem en woont hij namelijk in amerika. heb vernomen van mijn vader dat hij ergens op kwatta toendertijd is begraven, maar waar precies weet ik niet. ik ben al zolang bezig , zelfs op de javaanse data base kan ik hem niet vinden.

  ik hoop hierbij een positieve reactie te krijgen ergens.

  ik dank u

  Allen Kasanmoenadi

 44. De zwervende bel.

  Gisteren reed ik langs het kantoor van Jimmy Moenne. Jimmy is een aannemer in het grondverzet, en we doen samen een project. Jimmy is ook de eigenaar van plantage Mon Souci aan de Commewijnerivier, en hij had me eens verteld dat hij een oude plantagebel had. Gisteren heb ik die eindelijk kunnen bekijken. Een mooie koperen bel, wel een beetje kapot. Met opschrift !
  HUGO JOHN 1773
  en daarboven een vaag gegraveerd familiewapen, Een chevron en drie kruisen, en daaronder een banderol met het opschrift GOD BE SPEED.

  Er is nu iemand die, als hij dit leest, knalrood wordt van opwinding. Dat is Rolf Bosmans. Ik ken hem niet, maar hij onderzoekt de genealogie van de familie Kennedy in Suriname.

  Want het wapen op de bel is het wapen van de familie Kennedy.

  De broers Charles en Walter Kennedy uit Rotterdam gingen in de 18e eeuw naar Suriname, en hebben er hun leven doorgebracht. Een een andere broer, Robert, was er ook enige tijd.

  Walter Kennedy had 1 zoontje, Hugh John, geboren in 1770. De bel dateert uit 1773. Hugh John had toen de ergste kinderziekten al overleefd, en had een redelijke levenskans, Vader walter liet daarom een speciale bel overkomen, met de naam van zijn zoontje.

  Uiteindelijk kwam de bel op Mon Souci terecht. Kennedy was nooit eigenaar van Mon Souci, dus de bel heeft rondgezworven.

  Als zo’n bel kon vertellen wat hij had meegemaakt ……

  Ik heb foto’s van de bel gemaakt, maar ik weet niet hoe ik die moet plaatsen.

  groet !

  Philip Dikland

 45. Ha! Philip, bedankt voor uw bericht. Wat een mooie vondst.
  Volgens mij heb ik zijn emailadres ergens, ik zal kijken of ik hem kan wijzen op jouw bericht.
  Groet, Denie

 46. Goedemiddag,
  Ik ben een kleindochter van Jacques Wong A Soy Als Clarice Henry nog op zoek is kan ik misschien helpen.
  Charly

 47. Zo Ruud, wat zou je willen weten van mijn Oma ? :0) Akten enzo zijn best een lastig verhaal, ik heb wel nog foto’s.

 48. Ik ben de kleindochter van George Adolph Ondunk. Hij was getrouwd met Catherina Cornelia Ondunk en had twee dochters, Maria en Johanna Frederika.
  Mijn grootvader is omstreeks 1965 overleden en heeft nooit veel over Suriname gesproken. Een paar verhalen zijn er natuurlijke wel. Over Eugene, of Gennie zoals mijn Oma hem noemde weet ik niet zo veel. Als je wil kan je mij oo onderstaand e-mail adres bereiken.

 49. Hoi Denie,
  Ik ben op zoek naar gegevens over de familielijn van Catharina Wilhelmina Pracht (overleden in 1924. waarschijnlijk op 9 januari). Zij was getrouwd met Egbertus Veldkamp. Ze hadden een dochter genaamd Hilda Willy Veldkamp, meer bekend als Willy. Ze hebben vermoedelijk gewoond te weg naar zee,
  mvg

 50. Ik zoek meer informatie over: Joseph aaron winter (geboren op 12-1-1879 in nickerie en getrouwd met louisse johanna riedewald in coronie ).

 51. Beste Philip Dikland,

  Ik denk dat die bel met opschrift Hugo John waarschijnlijk een scheepsbel is. De Hugo John was een fregat dat tussen Amsterdam en Suriname voer, meestal met kapitein Jonas Malmberg. Ik denk dat het schip gebouwd is in 1773. In 1774 gaat het schip voor het eerst naar Suriname. Ik zou het heel erg op prijs stellen als je mij een foto van de bel met opschrift “Hugo John” kunt sturen.

  vrgr. Hielke van der Wijk

 52. Beste Philip Dikland,

  Is het mogelijk dat je a.u.b. mij ook een foto van de scheepsbel via de e-mail zou kunnen sturen, want Jonas Malmberg is mijn voorvader en ik ben tevens met een onderzoek bezig omtrent mijn familie vooral kijkende naar de 18de en de eerste helft van de 19de eeuw.
  Het zou interessant zijn voor mijn beeldvorming, omdat ik veelal documenten bezit die de betreffende perioden beschrijven, dus ik ben heel benieuwd!

  Met vriendelijke groet,

  Mike Malmberg

 53. Ik zoek informatie.
  Ik weet niet of familie booms nog bestaat?
  Want mijn moeder is op oktober 1999 overleden.
  Mijn moeder naam is Saskia booms.

 54. Beste Meneer Bosman,
  Ik zoek al vele jaren naar gegevens over mijn voorouder Adam Hendrikzoon. Ik weet onder andere dat hij in 1840 is gestorven. Vlak voor het sterven, had hij bezoek van Johanna Frederika Bosman, geboren rond 1806.

  Onlangs heb ik online ontdekt dat Adriana Meyerina Acohen de moeder van A. Bosmans werd in 1829. Een tweede Bosmans kind is in 1831 geboren.

  Dit vind ik nog interessanter omdat de naam Acohen staat ingeschreven in 1846 bij iemand die waarschijnlijk familie was van Adam Hendrikzoon: David De Parra.

  In de Lutherse geboorte register van 12 october 1808 staat vermeld het mustice kind Adriana Meyerriena aCohen, geboren 15 september. Vader niet ingevuld; moeder de vrije Mietje van van Klijst. Peter: VW Pourijn

  Pourijn komt mij ook bekend voor.

  Ik hoop dat dit helpt!
  (excuses voor mijn slechte Nederlands)
  Donna

 55. I am searching for the parents and siblings of Rosalina Paulina Olieberg born 1877 married Olof Bolwerk

 56. Ik zag dat Rolf Bosmans zich afvroeg of Plantage Sommelsdijk EN de Beproefde Vriendschap één en hetzelfde etablissement zijn. Voor zover ik heb kunnen nagaan wordt het Et. De Beproefde Vriendschap in diverse oude journaals/ tijdschriften WEL genoemd in één adem net de plantage Saphir ! Als dat echt zo was ( oude naam versus nieuwe naam ) weet ik genoeg, maar misschien weet er iemand MEER !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s