Update digitalisering Volkstelling 1921

Medio januari ben ik samen met vrijwilligers begonnen met het digitaliseren van de ‘Eerste Algemene Volkstelling van Suriname van 1921‘. Circa 110.000 naamkaarten worden eerst vastgelegd om vervolgens te worden omgezet naar een database.

Er is begonnen met de grootste bevolkingsgroep van 1921, te weten ‘Europeanen, Chinezen, negers en mengvormen’. Van deze groep (ca. 60.000 naamkaarten) is reeds 50% vastgelegd. Deze fase gaat volgens planning.

Uiteraard zijn er ook uitdagingen die ik ervaar zoals tijd en ruimte, maar dat is te overzien. Het project zal hierdoor wat uitlopen, maar zoals het er nu uitziet niet noemenswaardig.

Uiteindelijk komt er een digitale index van alle bewoners van Suriname in het jaar 1921. De volgende gegevens zullen te zien zijn:

– Familienaam
– Initialen
– Geboortejaar
– District
– Straatnaam of Vestigingsplaats
– Kringnummer
– Lijstnummer

De laatste 2 gegevens koppelen wij aan de betreffende serie microfiches, zodat u bij uw bezoek aan het archief alleen nog de fiches hoeft te raadplegen. U weet dan precies welke fiches u nodig heeft en hoeft geen uren meer te zoeken in de bakken met naamkaarten. Deze index kunt u vanuit huis raadplegen en uitprinten. Dit scheelt u werkelijk uren aan voorbereidend werk.

Vrijwilligers kunnen zich nog steeds aanmelden voor het overtypen van de beelden. Dit kan vanuit uw eigen omgeving. Benodigdheden;

– Een computer
– Een internetverbinding
– Uw tijd

Het team groeit met de dag, maar iedereen is welkom. Ik zoek nog mensen die in de buurt van Den Haag wonen en foto’s willen maken.

Voor meer informatie kunt een berichtje sturen via het contactformulier bovenaan de site of via denie@live.nl

3 gedachtes over “Update digitalisering Volkstelling 1921

  1. Mijn oma Elizabeth Geertruida Gerardina geboren l9 mei l874 in Voorburghaar moeder dus mijn overgroot moeder Maria Louisa maar familienaam kenik niet.bedankt

  2. Geweldig idee.
    Wil natuurlijk op de hoogte gehouden worden omtrent de ontwikkelingen. Ook met betrekking tot de gegevens van de volkstelling 1951.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s