Lieve Hugo documentaire Ned 2

IKO – The King of Kaseko Documentaireserie over de legendarische Surinaamse volkszanger Hugo Uiterloo. IKO, oftewel, Lieve Hugo, is mede door zijn grote invloed op de ontwikkeling van Kaseko, de ongekroonde koning van deze typische uitbundige Surinaamse muziekstijl. De documentaire gaat in op de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van Kaseko. Lieve Hugo speelt daarin een niet weg te denken rol.

[tip van Most Wanted Latin Music]

Uitzending NPS Nederland 2

Deel 1 is vanavond geweest.
Voor degene die het gemist hebben kijk vanaf morgen naar Nederland2.nl/uitzendinggemist daar is de hele aflevering weer te zien.

[edit 08/12/2008 Jammer, helaas zijn de rechten niet vrijgegeven aan Nederland2 om de aflevering te herhalen via Uitzendinggemist. Ik zou adviseren contact op te nemen via de website http://www.lievehugo.com om een kopie van de documentaire proberen te bemachtigen.]

Goed nieuws voor alle Lieve Hugo fans!
Alle afleveringen kunnen terug te zien zijn op MTNL.
Bekijk hier de pagina

Deel 2: Onafhankelijk en Vrij – 14 December 17:10 – 17:35
Lieve Hugo’s populariteit stijgt tot ongekende hoogte. Hij bezingt de lang verwachtte onafhankelijkheid van Suriname. Maar hij wordt ziek en treedt meer op dan zijn verzwakte hart aan kan.

Deel 3: De Koning is Dood, Lang Leve de Koning – 21 December
Lieve Hugo overlijdt op 15 november, tien dagen voor de onafhankelijkheidsverklaring op 25 november 1975. De Surinaamse bevolking is in diepe rouw. De Koning is dood, maar tot op de dag van vandaag leeft zijn kaseko-muziek voort.

Advertenties

2 gedachtes over “Lieve Hugo documentaire Ned 2

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Omdat ik slechts een klein stukje heb mogen genieten van de King Of Kaseko Lieve Hugo die haast elke Surinamer kent en graag naar kijkt en luistert, wil ik u vragen of er een CD over deze documentaire is. U raad het al, ik zou het graag willen bestellen om het in huis te hebben. Ik vindt het een fantastische doucumentaire. Hier kijk je met plezier naar en je verveelt jou geen moment. Jammer dat ik laat mijn televisie op nederland 2 gezet heb. Ik heb van dat klein stukje genoten. Dit is ook de reden van mijn email brief naar u toe voor het bestellen van deze documentaire. Ik ga ervan uit, dat het wel op de cd is en niet dat het een onmogelijke verzoek is. Mijn kinderen wil ik ook hierover vertellen en dat ze samen met mij kunen genieten van deze mooie documentaire. Ik heb ook gelijk mijn famikie gebeld om te kijken naar deze documentaire. Ook zij zijn niet te spreken hierover, omdat elke Surinamer graag kijkt naar zo iets moois.

  Ik hoop met mijn boodschap u voldoende te hebben geinformeerd.

  Vriendelijke groeten, ook namens mijn familie en vrienden.

  Wij kijken uit naar uw reactie.

  Hopelijk heel gauw

  Mw. Wiebers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s