Suriname en Indonesie gaan archieven delen

PARAMARIBO, 1 jul – Suriname en Indonesië vinden elkaars verleden interessant genoeg om hun archieven met elkaar te willen delen. De archiefdiensten van beide landen gaan nauwer samenwerken via onder meer uitwisseling van informatie en trainingen. De voornaamste drijfveer is het gedeelde verleden. Het teruggrijpen en graven wordt vergemakkelijkt.

“We komen uit verschillende delen van de wereld en hebben historische en culturele banden, die terug gaan naar de komst van diverse groepen naar Suriname”, zegt Ramon Cumberbatch van het Nationaal Archief Suriname. Om die geschiedenis zo goed mogelijk concreet te krijgen, moet verder worden gekeken dan de nationale grenzen. Als er landen zijn waar gegevens liggen over de herkomst van Surinamers, moeten daar mee worden samengewerkt.

Het komt zowel het onderwijs als de wetenschap ten goede, temeer daar nog een groot deel van de Surinaamse geschiedenis moet worden onderzocht en vastgelegd. De samenwerking met Indonesië en ook andere landen wordt dan ook als strategisch gezien. “Hierdoor kunnen we materiaal ter beschikking hebben voor mensen die onderzoek doen naar familie en andere onderwerpen betreffende hun verleden”, aldus Cumberbatch.

[Bon: Waterkant.net]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s