Indonesische krant besteedt aandacht aan Javaanse Surinamers

Gezien ikzelf halfbloed Surinaams Javaans ben wil ik voor alle Surinaamse Javanen aandacht zien te krijgen voor de zogenaamde contractarbeid die vele ‘immigranten’ naar Suriname heeft gebracht. Het doel is Surinaamse Javanen in contact te brengen met nakomelingen van hun voorouders in Indonesie. Sommige mensen is het al gelukt, maar voor vele is het slechts een droom.

InsideIndonesia.org is een online krant (e-zine) gevestigd in Australie, maar gelezen door vele intellectuelen uit Indonesie. Een persoonlijke oproep voor aanvankelijk mijn eigen zoektocht (namelijk familie van mijn opa Soeparno) moet een algemener doel dienen, namelijk contact met onze Javaanse familie.

Resultaten zal ik hier posten.

Lees het artikel hier

8 gedachtes over “Indonesische krant besteedt aandacht aan Javaanse Surinamers

 1. Hey Denie fawaka?k heb net deze site gvonden n het hft me aangsproken.k ben ook op zoek nr naaste families in Indonesie.Aanleiding hiervan is omdt k nog een opa heb die als immigrant uit Indonesie s gekomen.Hij zegt altijd dt hij z’n broers hft achtergelaten.Een tijdje trug had hij wel contact met z mr plots niet meer.Ik wil weten of z nog in leven zijn.Hij zegt dt hij uit Yogjakarta (district Pakem / dorp Sembung) komt.Als jij maybe een site met database over me naaste familie kent, uit dit district, kan j het aub aan mij mailen??
  Alvast bedank en tot mails………

  whesley

 2. Hé Whesley,

  Laat ik nou toealllig ook precies dezelefde familie aan het zoeken zin. Kun jij contact met mij opnemen. Ik zou je graag willen helpen. Ik heb hieronder mijn emial adre ingevuld, dus kijk maar of je het je lukt met mij contact te krijgen.

  Hartelijke groet,

  Bert Schreuders

 3. Hoi Whesley,

  Ik heb een paar dagen geleden je opa gesproken. Hij kent inderdaad alle namen nog van zijn broers. Hij vertelde dat hij in 1931 8 jaar oud was en dat hij toen, samen met zijn jongste zusje, naar Suriname is gekomen. volgens mijn gegevens was hij toen al 8 jaar oud. Maar goed, dat kan natuurlijk ook een foutje in het document zijn. Ik heb goed contacten met het Nationaal Archief in Paramaribo. Misschien moeten we samen maar eens een zoektocht op gaan zetten. Jouw vader was op ons huwelijk met mijn huidige echtgenote tante An. Wij gaan in Kampong Baroe wonen.
  Hartelijke groet,

  Bert Schreuders

 4. Gaaf!..Volgend jaar gaan mijn ouders en ik richting Indonesie ( Sumatra en Java). Na 60 jaar zien we eindelijk onze families in Indonesia. Sommigen wonen nog in Tongar Pasaman , toen nog Desa Suriname genoemd en enkelen wonen in Pakan Baru (Sumatra) en Jakarta…Mijn tante en gezin woonden vroeger in Nickerie, ze leeft niet meer , maar haar 6 kinderen wonen nog in Indonesie..

 5. Hi Soesie, Hoe kan ik naar Tongar Pasaman reizen. Ik heb er over gelezen en wil tijdens een bezoek naar Indonesie gaarg daar een kijkje nemen….. Graag info. Alvast bedank. Mijn email is henk.pawiroredjo@gmail.com

 6. Met de vliegtuig van Jakarta naar Padang en van Padang met de auto naar Pasaman waar Tongar ligt.

 7. Bedankt voor uw reactie Bapak Asmodidjojo. Ik betwijfel of de mensen uit Tongar mijn opa hebben gekend. Kunt u uw video-verslag van uw bezoek aan Tongar met ons delen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s