2.421 Surinamers in de periode 1828-1876

Hierbij een lijst met 2.471 Surinamers m.b.t. onbeheerde boedels en wezen in de periode 1828 – 1876.

In de meeste gevallen betreft dit archief personen die overleden zijn en boedel onbeheerd hebben achtergelaten, doordat zij bijvoorbeeld geen testament hebben opgemaakt. Er wordt in de stukken aangegeven wie wanneer is overleden en een opsomming van de boedel die achtergelaten is. Er werd ook in vermeld welke persoon of personen de boedel toekwam. In een enkel geval betreft dat naast de boedel ook schulden.

BEKIJK DE LIJST MET 2.471 SURINAAMSE NAMEN PERIODE 1828-1876

Het archief van de onbeheerde boedel en wezen 1828-1876 is in het Nationaal Archief in Den Haag in te zien onder toegangsnummer 1.05.11.13 en inventarisnummer 754-3025.

26 gedachtes over “2.421 Surinamers in de periode 1828-1876

 1. Ik heb de stamboom van het “Geslacht Slooten” gemaakt en kreeg vandaag van een mevrouw te horen dat zij Slooten heet en Surinaamse is. Afstamd van Adolf Slooten overleden 1862 in Suriname. Is er een data basis waar deze Slooten’s in voorkomen?

 2. Dag Hanneke,

  Adolf had een broer Adonis en hun moeder heette Frederika Santo Slooten (geb. 1801). Deze informatie en meer komt uit de database:

  http://www.nationaalarchief.nl/vrij-in-suriname/emancipatie/database/search.result.asp?q=slooten&m=all&t=1&a=on

  De naam Slooten is bij de emancipatie toegekend. Ik heb niet het vermoeden dat er een connectie bestaat tussen de gegeven naam Slooten en uw familienaam. Op 10-04-1852 dus vóór de slavernij was afgeschaft zijn er wel twee broers vrijgemaakt die de familienaam Sloot toegekend hebben gekregen. Ook hier zie ik geen verband tussen uw familie en de gegeven naam.

  Zie: http://www.nationaalarchief.nl/vrij-in-suriname/manumissies/database/engine/startup.asp

  Veel succes verder!

  Mvg,
  Denie Kasan

 3. Waar komen de namen Irion, Scheuer en Zeewijk vandaan?

  Wie kan mij informatie hierover verschaffen?

 4. Hallo, mijn naam is van Velzen ik ben geboren in suriname en ben creoolse. Ik wil graag weten wie mijn voorouders zijn en wat hun echte namen zijn. Mijn vader is geboren in november 1899 en heet Johannes frits Rudolf van Velzen en is overleden op 23 april 1971. Zijn moeders voornamen weet ik niet maar ze heette ook van Velzen en is geboren tussen 1866 en 1870. Met veel zoekwerk ben ik er achter gekomen dat wij van Commewijne zijn. Een Koffieplantage aan de Orleanakreek. Voor zover ik heb kunnen vinden heette de plantagehouder van Velzen. Wie O wie kan mij helpen mijn eigen identiteit te vinden? Bijvoorbaat dank!!!

 5. Mijn grootmoeder Wilhelmina Summerville heb ik nooit gekend, maar moet rond 1900 geboren zijn. Volgens de berichten was zij een jaar of 35 toen zij overleed. Ze had vier kinderen, waarvan mijn moeder Elisabeth Georgetientje Summerville, de jongste en nog levende is. Ik vraag me af wie wat over mijn oma weet te vertellen. Of er mensen zijn die foto’s hebben.enz. enz.

  Bij voorbaat dank

  Hellen

 6. mijn vader zei altijd dat wij familie in Suriname hebben, ik word eigenlijk naar mate ik zelf ouder word steeds nieuwsgieriger.
  mijn familienaam is De Hart
  Wie weet als iemand dit leest en denkt hey dat kan zij is een familielid van …………………?

  Dank u , groet Wilma.

 7. Bedankt Dorder R. , ik heb de naam de Hart gevonden in jouw meegestuurde link, nu moet ik natuurlijk verder zoeken in het huidige Suriname naar de familie de Hart , ken jij persoonlijk iemand die de naam de Hart heeft?

  Dank je voor de moeite, vriendelijke groet Wilma.

 8. Hallo mijn naam is wijders en ik zou graag willen weten vanwaar die naam afkomstig is.
  Is het afkomstig uit de slaven tijd?

 9. Waarschijnlijk is het volgende u al meegedeeld, maar …. je weet maar nooit:
  In “Wi Rutu”, het tijdschrift voor Surinaamse Genealogie, heeft in de nummers 2 – 2005, 1 – 2006 en 1 -2007 uitgebreid geschreven over de familie De Hart.
  http://www.surinaamsegenealogie.nl
  Succes,
  MH

 10. Ben op zoek naar dahlberg waar ze vandaan kwamen en hoe ze aan de naam kwamen graag hoor ik meer vriendelijke groet . R

 11. Hart, C.C.W. de gevonden in jouw link : onbeheerde boedel Suriname, vind het leuk om de naam de Hart daarbij te ontdekken, wie weet.
  Zoals jij al schreef is de naam Hart wel aanwezig.

  dank je voor wat meer info.

  Wilma.

 12. Ik ben Kortensia Griffith zoek naar gegevens over Robert Griffith getrouwd met Susan Topp

 13. Hallo, mijn naam is Nienke de Hart. Ook mijn voorouders hebben hun oorsprong in Suriname. Er is al een deel van de stamboom uitgewerkt. Daarin komt ook Laret voor. Deze ben ik nog niet tegen gekomen op deze side.

 14. ben opzoek naar alles met de naam KORTRAM afkomstig van,plantage breukelwaard(Bigi Kuderki

 15. Ik ben opzoek naar de herkomst van de familienaam Beyde, soms wordt het ook als Beijde geschreven.

 16. Hallo.
  Ik zoek voor mijn vriendin de gegevens van Kjamoedin Bakridee, geb. 25-04-1930 te Pamaribo. Zijn Vreemdelingenregisternr. is 756.
  Wie waren zijn ouders?
  Bij voorbaat dank.
  Vr. gr. Riky.

 17. Hallo, wie kan mij vertellen waar mijn 2x betovergroot vader George Arthur Gwijnne baker en zijn partner Catharine Sijbille Martin vandaan kwamen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s