[Tip] Archiefkaarten Gemeentearchief Amsterdam online


Op de website van het gemeentearchief Amsterdam is er een nieuw archief in testfase online gezet. Het betreft personen die uitgeschreven zijn uit de gemeente Amsterdam in de periode (1939 – 1964).

Dit doordat de personen zijn overleden of de gemeente of het land hebben verlaten. Met name door de laatste gebeurtenis zijn er heel veel Surinamers in de database te ontdekken. Zelfs de persoonsgegevens van nog levende personen zijn online in te zien. Dit integenstelling tot hetgeen op de website van het gemeentearchief beschreven staat.

Personen worden vermeld met achternaam, voornamen en geboortedatum! Uiteraard zijn de persoonskaarten van de nog levende personen (nog) niet aan te vragen.

Wat staat er in zo’n persoonskaart:
– voornamen
– achternaam
– geboortedatum
– geboorteplaats
– evt. echtgeno(o)t(e) met geboortedatum + -plaats
– huwelijksdatum en plaats
– evt. scheidingsdatum en plaats
– evt. vadersnaam plus geboortedatum + -plaats
– evt. moedersnaam plus geboortedatum + -plaats
– evt. geboortedatum + -plaats van kinderen
– vermelding eigen kind of stiefkinderen
– evt. verwijzing naar een andere persoonskaart
voor een compleet beeld van de specificaties zie de volgende link.

Ik heb persoonlijk veel aan dit archief gehad, al is het alleen om alle officiele voornamen en geboortedatum te verifieren.

Ga hier naar de online database Archiefkaarten

Veel plezier!


Eén reactie op “[Tip] Archiefkaarten Gemeentearchief Amsterdam online”

  1. Zoek gegevens van Charles Beeldsnijder en Vreya Beeldsnijder en ze waren arts te Amsterdam en wie hun ouders waren. Tevens van Julia Paulina francina Dunker.was getrouwd met Harry Francis Victor Wong en hadden twee kideren Paul en Otto .Ajan Wong is in 1835 Chin in Suriname aangekomen.Vader J.Adriaan Edward Dunker fol 58. Moeder Johanna Francina Fredrika Wijngaarde Florentia Henrietta Beeldsnijder,geb;8 Mei 1786 heeft op Curacao gewoond en was slaven houder en heeft een schade vergoeding gehad van f 1600.gulden was niet gehuwd. Gaarne meer info. Vgr Ronald

Plaats een reactie