Project DNA onderzoek Leiden

Er is veel over gezegd en geschreven, maar in het kort is het mogelijk om uw eigen DNA te vergelijken met DNA die de verschillende instellingen/universiteiten hebben verzameld. Aan de hand hiervan kan grofweg gezegd worden met welke bevolkingsgroep u het beste overeenkomt.

Zo was er op 24 januari een DNA project gehouden door NGV (Nederlandse Genealogische Vereniging), waarbij mensen hun DNA konden laten onderzoeken tegen gereduceerd tarief. Door de grote opkomst is besloten een tweede dag te houden op 25 april aanstaande. Vooraf aanmelding is vereist.

Voor Afro – Surinamers en Antillianen is dit een mogelijkheid om hun DNA te laten onderzoeken en hun mogelijke afkomst te herleiden. Bekende Surinamers als Sylvana Simons zijn zo te weten gekomen dat zij uit Sengeal afstammen (overigens niet via dit project, maar via het televisieprogramma Verre verwanten).

Dit project wordt georganiseerd door het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde. Lees onderstaand het gehele nieuwsbericht.

— hele artikel —
Het Project Genetische Genealogie in Nederland is een gezamenlijk project van de Nederlandse Genealogische Vereniging, de Zuidhollandse Vereniging voor Genealogie Ons Voorgeslacht en het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde.

Na de, wat opkomst betreft, uiterst succesvolle, afnamedag in Leiden op 24 januari j.l., is de Projectgroep Genetische Genealogie door vele geïnteresseerden benaderd met het verzoek een tweede afnamedag met lezingen te organiseren. Aangezien er op 24 januari 170 deelnemers aanwezig waren, terwijl er zich slechts 100 hadden opgegeven, is er tevens besloten, dat aanwezigheid bij de volgende dag alleen maar mogelijk is door opgave vooraf.

Deelnemers die zich opgeven voor deze dag zullen nog meelopen in de eerste ronde van het project, deelnemers die zich na die tweede dag opgeven zullen in een tweede ronde mee gaan doen, waarvan de uitslagen pas aan het eind van het jaar worden verwacht.

De resultaten (het dna-profiel van de deelnemer, de haplogroep of stam, waartoe de deelnemer behoort, de streek van oorsprong van de familie en eventuele matches) van de eerste ronde van het project worden in vroege zomer bekend gemaakt.

Deelnemers die op 25 april niet aanwezig kunnen zijn zullen de afnameset thuisgestuurd krijgen.

Opgave als deelnemer is mogelijk door het sturen van een email met naam en adresgegevens van de deelnemer(s) naar A.W.J.M. van Gestel, of naar L.A.F. Barjesteh van Waalwijk van Doorn, en het overmaken van het deelnamebedrag van € 155,- op bankrekeningnummer 554678306 van het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde te Bilthoven.
——–

[Bron: http://www.knggw.nl/Nieuw/dl_nieuws.php]

Een gedachte over “Project DNA onderzoek Leiden

 1. Denie,
  ik schrijf niet zomaar om het schrijven zelf.
  Ik meen elk woord.
  Je biedt veel meer dan ‘alleen maar stambomen-zoek-kennis’
  en voor ons-die-hogelijk-geinteresserd zijn,
  doch niet zo gepassioneerd of
  vanwege andere werkzaamheden niet zelf op onderzoek uit gaan
  ben jij een bron van mogelijkheden.
  Dank daarvoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s