Museum het Rembrandthuis: Suriname- dag 27 april a.s.

Dag in het teken van Maria Sibylla Merian & Suriname:

Op 53-jarige leeftijd reisde Maria Sibylla in gezelschap van haar jongste dochter naar Suriname om daar in het regenwoud insecten te bestuderen. Ze keerde na twee jaar doodziek terug, maar mét honderden tekeningen en opgezette vlinders, hagedissen, slangen en leguanen. Het leverde de basis op voor het boek Metamorphosis Insectorum Surinamensis, Ofte Verandering der Surinaamse Insecten dat ze in 1705 in het Latijn en Nederlands uitgaf en dat haar wereldberoemd maakte. Ruim driehonderd jaar later staan niet alleen haar wetenschappelijke vondsten nog overeind, maar hebben haar aquarellen en gouaches bovendien nog niets aan kracht en overrompelende schoonheid verloren.

Lezing door Carl Haarnack. Aan de hand van enkele 17e-, 18e- en 19e eeuwse boeken en prenten krijgt u een beeld van enkele topstukken uit de Bibliotheca Surinamica en een kijkje in de wonderlijke geschiedenis van Suriname. De lezingen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van het museum.

Zondag 27 april : 11.00 uur
Reserveren noodzakelijk, via museum@rembrandthuis.nl of tel. 06 2373 1027.

-EDIT: 21/04/2008 U KUNT NIET MEER RESERVEREN, DE LEZING ZIT VOL. ER IS WEL EEN RESERVELIJST VOOR HET GEVAL MENSEN NIET OP KOMEN DAGEN.-

Zie voor meer informatie over Carl Haarnack de website http://www.buku.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s