Bibliotheekcatalogus Nationaal Archief online!

Den Haag, 4 maart 2008
Vanaf 4 maart 2008 is de catalogus van de bibliotheek van het Nationaal Archief online raadpleegbaar. Hiermee wordt de bibliotheekcollectie van het Nationaal Archief, die tot nu toe een voor buitenstaanders wat verborgen bestaan leidde, beter zichtbaar.

Inhoud van de collectie
Het zwaartepunt van de bibliotheekcollectie ligt op geschiedkundige publicaties die qua onderwerp aansluiten bij de archiefcollectie van het Nationaal Archief. Hierbij gaat het om publicaties over de geschiedenis van Nederland, met speciale aandacht voor (Zuid-)Holland, de toenmalige koloniën en institutionele geschiedenis. Daarnaast bevat de bibliotheek een uitgebreide collectie archiefwetenschap en documentconservering en -restauratie, alsmede publicaties over genealogie en cartografie.

De catalogus bevat de beschrijvingen van alle publicaties die de bibliotheek van het Nationaal Archief vanaf 1980 heeft aangeschaft en een deel van de publicaties die vóór 1980 zijn aangeschaft. De resterende publicaties worden op termijn alsnog ingevoerd. De bibliotheekcollectie bevat in totaal ca. 50.000 titels.

Online aanvragen
Naast het gebruiken van de uitgebreide zoekfunctie, kunt u in de bibliotheekcatalogus ook publicaties aanvragen met behulp van uw bezoekersnummer. De aangevraagde titels kunnen dan op de studiezaal van het Nationaal Archief worden geraadpleegd.

Digitale dienstverlening
Het aanbieden van de online bibliotheekcatalogus past in de ambitie van het Nationaal Archief om een betere digitale dienstverlening voor onze bezoekers (online en in de studiezaal) te realiseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s